Herman på 3.plass sammenlagt i Svanesund 3-dagars

Svanesund 3-dagars er et tradisjonsrikt ritt på øya Orust i nærheten av Uddevalla i Sverige. Rittet er et etapperitt bestående av 4 etapper over 3 dager.

Første etappe vare en bakketempo på ca. 1100 meter. Herman kjørte knallsterkt og syklet seg inn på en 3.plass av 18 deltakere i P13-14.

Helene startet alene i F10-12, og fikk ikke den konkurransen vi hadde håpet på. Hun kjørte allikevel sterkt når vi sammenligner tidene fra tidligere år.

Helene Sofie Bjerke Adolfsen før start på bakketempoen i Svanesund 3-dagars
Helene før start på bakketempoen i Svanesund 3-dagars.

Tidlig på lørdags morgen var det duket for gateritt. Herman skulle sykle 20 minutter + 2 runder i den korte og raske løypa. Han hang godt med fra starten, og var med på å sette fart i feltet ved flere anledninger. På slutten av rittet, tok de igjen ryttere som hadde falt av med en runde, og dette skapte litt tøbbel for Herman som ble hindre av disse på et smalere parte rett før mål. Han mistet 5 sekunder på tetgruppa, og dumpet ned til 4.plass sammenlagt.

F10-12 startet gaterittet med P10-12, så de ble nærmere 20 ryttere i feltet totalt. Helene hang på lenge, men måtte til slutt gi tapt for de sterkeste gutta. Hun kjørte seg inn til en flott plassering, og vant klassen sin.

Gateritt: Herman på startstreken i avslappet positur.

Etter fallet fra 3.plass til 4.plass, var Herman veldig innstilt på å sykle en rask tempo. Dette er en øvelse han ikke har behersket noe godt tidligere, så det så ut til å bli vanskelig å ta igjen det tapte. Herman satte ut i et forrykende tempo, og det så ut som en alt for hard åpning. Men Herman stod distansen ut og fullførte sin tempo på 10km med tiden 15.57 i en meget kupert og hard løype. Tiden holdt til en 3.plass og han klatret tilbake til 3.plass sammenlagt.

Helene kjørte også en bra tempo, og satte en ny personlig rekord på 10km med tiden 20.10. Det tilsvarer neste 30 km/t i snittfart – ikke verst av en 11-åring.

På søndagen var det tid for fellesstart. En kupert runde på 18 kilometer skulle sykles 2 ganger. Løypen inneholdt en tøff bakke på ca. 2km ca. halvveis. Det ble kjørt knallhard i bakken, og feltet delte seg i 2. Herman satt i den fremste gruppa inn til mål, og sikret seg dermed sin første pallplass sammenlagt i M13-14. Sterkt gjort Herman!

F10-12 startet igjen med gutta, og skulle sykle én runde på tilsammen 18 km. Hun hang lenge på med de beste gutta, men på slutten av den tøffe bakken, mått hun gi slipp. Det ble derfor litt avstand til de beste, men hun hadde flere ryttere bak seg i mål og kunne være godt fornøyd med dagens ritt. Hun vant rittet i sin klasse og vant dermed sammenlagt.

Legg igjen en kommentar