Gode resultater i Glåmdal Petit Prix

Et knippe av klubbens ungdommer har i helgen vært i Hedemarkens dype skoger for å sykle Glåmdalen Petit Prix. Rittet strakk seg over 2 dager og inneholdt tre etapper. Tempo, gateritt og en fellesstart skulle gjennomføres. Våre deltagere var: Aurora Skjolden og Helene Sofie Bjerke Adolfsen i Kvinner 11-12, Herman Sander Bjerke Adolfsen i Menn 11-12, og Trym Bjørner Westgaard Holter og August Skjolden i Menn 15-16. Etter premieutdeling og målgang for verdens beste kvinnelige syklister hadde funnet sted i Mysen, bar det rett opp til Odals Verk utenfor Kongsvinger. Klokken hadde passert 22, så det var mørkt ute. Så…

Et knippe av klubbens ungdommer har i helgen vært i Hedemarkens dype skoger for å sykle Glåmdalen Petit Prix. Rittet strakk seg over 2 dager og inneholdt tre etapper. Tempo, gateritt og en fellesstart skulle gjennomføres. Våre deltagere var: Aurora Skjolden og Helene Sofie Bjerke Adolfsen i Kvinner 11-12, Herman Sander Bjerke Adolfsen i Menn 11-12, og Trym Bjørner Westgaard Holter og August Skjolden i Menn 15-16.

Etter premieutdeling og målgang for verdens beste kvinnelige syklister hadde funnet sted i Mysen, bar det rett opp til Odals Verk utenfor Kongsvinger. Klokken hadde passert 22, så det var mørkt ute. Så mørkt at det var fort gjort å overse porten utenfor hytta. Sykkelen til Trym sto i et takstativ, og fikk et ublidt møte med porten. Resultatet var at ramma fikk brudd på flere steder.

Benny hadde heldigvis med seg sin sykkel, og etter litt mekking og justeringer, hadde Trym en sykkel å bruke.

Helene i farten på lørdagens tempo
Helene i farten på lørdagens tempo.

Lørdag formiddag skulle alle kjøre 10km tempo i en forholdsvis flat løype. Det var litt kaldt og blåste en del.
I K 11-12 var det fem ryttere til start. Aurora kjørte sitt aller første ritt, og gjennomførte en god tempo på tiden 22:01 – noe som holdt til en 4.plass. Helene syklet på 21:28 og ble nummer 3.
I Menn 11-12 sykler Herman en grei tempo på tiden 18:44 og kommer på en 14.plass av 22 deltagere.
I Menn 15-16 disponerer Trym kreftene veldig bra og fikk en 7.plass av 44 startende på tiden 14:01 – personlig rekord med over 1 min, med lånt sykkel. August var også fornøyd med sitt ritt, han syklet på 14:27 og kom på en 16.plass.

Lørdag ettermiddag var det tid for gateritt i området rundt Kongsvingerhallen. En runde på 1,6km som inneholdt mange krappe svinger skulle forseres.
Det regna ekstremt mye.
Jentene våre i 11-12 kjørte 3 runder og kom inn sammen. Helene trakk det lengste strået i spurten og ble nummer 3, og Aurora kom på en 4.plass.
Herman kjørte 6 runder, og følte seg nok ikke helt komfortabel med å sykle i så mye regn. Han kjørte seg allikevel mer inn i rittet etterhvert, og endte tilslutt på en 10.plass ca 1,5minutt bak vinneren.
I Menn 15-16 ble det kjørt 13 runder totalt. Gutta våres var uheldige, og ble hindra av velt i første sving. De kjempa hardt og bra lenge, men ble etterhvert plukka ut av rittet.

Søndag var det tid for helgens siste etappe, nemlig en fellestart.
Herman, Helene og Aurora starta i samme felt, og skulle sykle en 17km lang fellestart med målgang opp en bratt bakke på Kongsvinger Festning. Aurora var den av jentene våre som først måtte slippe gutta, men jobber allikevel godt inn mot mål sammen med ei annen jente, som hun sykler fra opp målbakken. Aurora får med det en 3.plass, så den gode innsatsen betalte seg. Helene sykler et fantastisk ritt, og henger med gutta til det er igjen ca 2km. Hun blir nummer to på fellestarten, kun litt over minuttet bak førsteplassen.
Herman viser også veldig gode takter, og blir nummer 4 i spurten, kun slått med en sykkelengde av nummer 3.

Menn 15-16 skulle sykle ca 70km i dag. Gutta er med å kjøre når det blir satt fart, og viser frem klubben på en flott måte. Også de hadde målgang ved Festningen. Trym får til en god avslutning og kommer på en 14.plass, August kommer inn til en 33. plass.

Alt i alt har det vært en fin ritthelg hvor støtteapparat og ryttere har fungert veldig godt sammen. Som trener er jeg imponert og stolt over innsatsen til rytterne i helgen.